Mijn naam is Sigrid Sneijders. Ik vertel hier graag wat meer over mezelf.

Ik ben in 1973 geboren en ben opgegroeid in Katwijk aan Zee. Ik heb hier tot mijn 30e gewoond. Nu woon ik alweer aardig wat jaartjes in Hillegom, met mijn man Erik.

 

'Er moet toch meer zijn dan dit?'

Ik had vroeger geen motivatie om mijn best te doen op school, omdat ik simpelweg het nut niet inzag van al die vakken die daar gegeven werden.

Mijn beste vriendin ging op de bloemenveiling werken en verdiende geld. Dat wilde ik ook, dus ging ik op mijn 15e zonder diploma van school af om te gaan werken.

Mijn ouders waren daar niet blij mee, maar konden niet anders dan de verantwoordelijkheid over te geven, omdat ze ook door hadden dat ik me niet liet pushen.

Ik versleet namelijk het ene baantje na het andere en haalde er geen voldoening uit. 'Er moet toch meer zijn dan dit?', dacht ik vaak bij mezelf.

Ik heb allerlei cursussen en werkzaamheden gedaan, op zoek naar wat bij me paste, zoals aerobic-instructrice, receptioniste en tandartsassistente.

 

Mijn ontwikkeling als therapeut

Toen ik weer eens op zoek was naar een nieuwe cursus kwam ik sportmassage tegen. 1 jaar leren en je kon voor jezelf beginnen. 'Lekker makkelijk', dacht ik. Maar ja, toen wist ik nog niet dat ik nog jarenlang door zou leren omdat het vak van therapeut zo breed en interessant is.

In het begin was mijn praktijk gericht op massagetherapie. In de jaren daarna ben ik me gaan specialiseren in chronische psychosomatische pijn.

Mijn interesse verschoof steeds meer van het lichamelijke - naar het psychische/emotionele vlak, omdat ik met eigen ogen zag dat mensen die psychisch/emotioneel in balans zijn veel minder lichamelijke klachten ervaren.

Ik verdiepte mij in klassieke homeopathie, hypnotherapie, psychosociale therapie en zelfontwikkeling.

 

Persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit zweverig? Niet als het aan mij ligt.

Ik vind dat je jezelf prima vragen kunt stellen over de doelen in je leven zonder zweverig te zijn. Een gezonde dosis zelfreflectie lijkt mij onmisbaar om goed te kunnen relativeren en bewust te zijn van waarom je doet wat je doet. Wanneer je je gedachten en emoties onder controle hebt, kun je ervaren dat het hebben van stress in de meeste gevallen een keuze is.

 

Humor en zelfspot

Persoonlijke ontwikkeling, zingeving en het verwerken van nare gebeurtenissen en emoties kan een serieuze zaak zijn. Ik neem mijn cliënten serieus en hou van diepgang, maar dat hoeft luchtigheid en humor niet uit te sluiten.

 

Mijn praktijk

Ik vind het fijn om vanuit huis te werken en ik hoop dat jij je hier ook op je gemak zult voelen. Houd er rekening mee dat mijn praktijkruimte op de 1e verdieping is, welke te bereiken is via een ruime trap.

 

Samenwerkingen

In twee vakbladen schrijf ik artikelen over massagetherapie, psychosomatiek, hypnotherapie en psychosociale therapie.

 

Mijn (eigen)aardigheden:

  • Midden in de zomer in de auto hard meezingen met de kerst-cd die nog in de speler zit.
  • Ik ben introvert.
  • En toch zit ik op een toneelvereniging.
  • Wens: Eigen boshuisje hebben.
  • Dubbel liggen om flauwe, slappe humor, zoals Pittige Tijden en Theo en Thea (mijn zus en ik gebruiken sommige uitspraken van de typetjes regelmatig, met de bijbehorende stem natuurlijk).
  • Mijn thee drink ik altijd uit de grootste theeglazen die er te vinden zijn en altijd met een laagje koud water omdat ik geen geduld heb om te wachten tot het op drinktemperatuur is.
  • Nog 5 levens nodig om alle boeken te lezen die ik bezit. Welke boeken? Spiritualiteit, hypnotherapie, psychosomatiek, trauma, het onbewuste brein, vooral therapeutenvoer dus. En Stephen King!
  • Boek-koop-verslaving dus…
sigrid sneijders
praktijk leeghwater 88
praktijk leeghwater 88