Take care of your body.

It's the only place you have to live.

Doe de pijntest

Geef antwoord op de volgende 10 vragen:

 

1. Ben je volledig onderzocht door een arts en is er tot nu toe nog geen effectieve oplossing geboden voor je pijn?

2. Zijn er dagen dat je geen pijn hebt of minder pijn?

3. Is je pijn gedurende de dag wisselend van intensiteit, bijvoorbeeld 's avonds meer pijn dan 's ochtends?

4. Verandert je pijn soms van plaats, al is het maar een beetje?

5. Ervaar je meer pijn in perioden van stress en bij negatieve emoties?

6. Heb je pijn bij bepaalde activiteiten zoals lopen, staan, liggen of zitten?

7. Kan zelfs het denken aan deze activiteiten al pijn geven?

8. Ervaar je tijdelijk verlichting van je pijn bij een massage, een warme douche of een warm pittenkussen?

9. Heb je in het verleden ook andere klachten gehad, zoals prikkelbare darm syndroom, tennisarm, frozen shoulder, lage rugpijn, hoofdpijn, blessures, ontstekingen en/of psychische klachten?

10. Herken je twee of meer van deze karaktereigenschappen bij jezelf: perfectionistisch, gedreven, ambitieus, religieus, spiritueel, hoog gevoelig, extreem zorgzaam voor anderen, gevoelig voor kritiek, kritisch naar anderen, pleasend gedrag vertonen, piekeren?

 

Hoe meer vragen je met 'ja' kunt beantwoorden, hoe groter de kans dat jouw chronische pijn op te lossen is. Zonder pijnlijke ingrepen en operaties, kraken of naalden.

 

Het lichaam is in staat om klachten zelf binnen enkele weken op te lossen. De meeste klachten gaan dus binnen 6 weken vanzelf over. Als dit niet gebeurt zijn er factoren die het herstel belemmeren.

Pijn die langer dan een half jaar aanwezig is moet nader onderzocht worden. Ik raad je aan om hiermee naar je huisarts te gaan. Als ernstige aandoeningen uitgesloten zijn, kun je een afspraak bij mij maken voor een intake.

bulging disc onderzoek

Er zijn veel onderzoeken, zoals deze hierboven, waaruit blijkt dat een afwijking in de wervelkolom lang niet altijd in verband hoeft te worden gebracht met de pijn die ervaren wordt.

Een diagnose betekent dus niet dat je er maar mee moet leren leven. Duizenden mensen zijn pijnvrij geworden omdat zij zelf op onderzoek uit zijn gegaan en de echte oorzaak van hun pijn ontdekt hebben.

Chronische pijn vereist een andere aanpak dan klachten die je nog niet zo lang hebt. Als je in de tuin gewerkt hebt of een week intensief hebt geklust, is die pijn van een andere orde dan jarenlange chronische pijn.

De meeste chronische klachten zijn op te lossen, maar vaak niet met alleen behandelen. Dat heb je vast gemerkt als je al jaren bij verschillende behandelaars bent geweest.

Mijn aanpak is NIET gericht op het leren omgaan met pijn. Het doel is altijd om de pijn definitief op te lossen.

Ervaringen met cliënten

Cliënt T.

T. kwam bij mij omdat hij al 30 jaar pijn in zijn onderrug had. T. fietste, ging naar de sportschool, leefde best gezond, maar toch had hij dagelijks pijn. Dat belemmerde hem om te werken in de tuin en om lange wandelingen te maken, want dat ging niet. Tijdens ons gesprek gaf hij toe dat hij in zijn jeugd en jong volwassen leven lange tijd boos is geweest op zijn vader, vanwege zijn dominante houding. T. kreeg altijd het gevoel dat hij niet slim genoeg was, waardoor hij onzeker en perfectionistisch geworden was. Na 8 weken kwam T. blij vertellen dat de pijn zo geminimaliseerd was, dat hij alles weer kon doen. Zijn gezin had bovendien ook gemerkt dat hij vrolijker, relaxter en minder perfectionistisch was.

 

 

Cliënt M.

M. kwam bij mij vanwege een frozen shoulder. Ze had er al een paar maanden last van. Er was haar verteld dat dit wel drie jaar kon gaan duren en dat er niets aan te doen was. Omdat een frozen shoulder de schouder ontzettend beperkt in zijn bewegingen, zijn we begonnen met het uitschakelen van triggerpoints (spierverkrampingen), om haar meer vrijheid in het bewegen te geven. Ik vroeg haar naar de omstandigheden van haar leven voordat ze de klacht kreeg. Het bleek dat ze jarenlang mantelzorger was voor haar moeder. Door een medische fout heeft haar moeder onnodig geleden en is wellicht ook voortijdig overleden, volgens M. Ze kon er nog steeds boos over worden als ze er over vertelde. Na 3 maanden was haar schouder bijna terug op het normale niveau en is haar 2 jaar frozen shoulder bespaard gebleven.

 

 

Cliënt S.

S. had al twee jaar last van heftige onderrugpijn. Ze had ‘alles’ al geprobeerd en had een afspraak gemaakt in het ziekenhuis. "Waarschijnlijk gaan ze iets doen om de zenuwen te blokkeren, om zo de pijn te stoppen", vertelde ze. Ik bood haar aan om eerst een keer bij mij te komen. Na de eerste behandeling appte ze me en vertelde dat ze die nacht voor het eerst in twee jaar weer op haar rug had kunnen slapen. De afspraak in het ziekenhuis had ze afgezegd. Daarna zijn we verder gaan kijken naar belemmerende factoren in haar leven. Haar leven stond voornamelijk in het teken van anderen. Als ze anderen blij kon maken, dan was zij ook blij. Daarmee cijferde ze zichzelf volledig weg en dat riep (onbewust) boosheid op. Ze weet nu precies wat ze moet doen om zichzelf pijnvrij te houden.

Disk degeneratie

Is er een oplossing voor chronische pijn?

Ja, die is er in de meeste gevallen gelukkig wel. Zelfs als je verteld is dat je er mee moet leren leven. Je ergste vijand ben je zelf, als je gelooft dat er niets meer aan te doen is.

Wat heel belangrijk is, dat je open staat voor een nieuwe methode en nieuwsgierig bent naar de werkelijke oorzaak van je pijn.

 

Aan de slag met je pijn

Als je met mij gaat werken is het doel om definitief je klachten op te lossen.

Dat maakt mijn werkwijze anders dan de revalidatieprogramma's die momenteel ook aangeboden worden voor chronische pijn, want die leren je omgaan met de pijn.

Ik denk maar zo: 'waarom leren omgaan met de pijn als je er ook helemaal vanaf kunt komen?'

Veel behandeltechnieken en methodes die ik gebruik zijn gebaseerd op de Pijn Reset Methode. De Pijn Reset Methode werkt snel en effectief op het blijvend oplossen van pijn, met name door de mind-body coaching oefeningen en de triggerpoint reset technieken.

Deze methode is samengesteld uit de wereldwijde kennis van gespecialiseerde artsen op het gebied van chronische pijn.

Daarnaast zet ik pijnreductie visualisaties en hypnotherapie in.

Wat kun je verwachten?

 • We gaan je klachten van nu en vroeger in kaart brengen. Vaak zie je dan al een rode draad of een overlap van klachten en gebeurtenissen ontstaan.

 

 • We gaan onderzoeken welke oorzaken van chronische pijn bij jou van toepassing zijn.

 

 • Het uitschakelen van triggerpoints (spierverkrampingen) met speciale reset technieken zodat je zo snel mogelijk je dagelijkse activiteiten en dit programma kunt voortzetten.

 

 • Je visie op ziekte en gezondheid resetten. Een diagnose of een benaming voor jouw klacht zegt niets over hoe jouw klachten zich uiten en wat de onderliggende oorzaak is. Ook niet als er een 'afwijking' in je wervelkolom is geconstateerd of als je alle fibromyalgie tender points kunt aanvinken.

 

 • We gaan kijken naar gedrag, patronen en overtuigingen die je klachten in stand houden. Want: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

 

 • We onderzoeken relaties in je omgeving die belemmerend werken voor het herstel en/of ooit een rol speelden in het ontstaan van de klachten.

 

 • Je leert je brein te stoppen met het geven van onnodige pijnsignalen. Je zenuwstelsel staat waarschijnlijk nogal gevoelig afgesteld, waardoor je steeds sneller en meer pijn krijgt. Dat is ook de reden dat pijnstillers steeds minder effect hebben.

 

 • Je leert wat je voortaan moet onthouden en doen om pijnvrij te worden en te blijven, zonder afhankelijk te zijn van behandelaars. Nog een voordeel, je zorgpakket kan omlaag en je kunt je geld aan leukere dingen besteden.

 

 • Je bent in staat de regie over je leven te pakken en ervoor te zorgen dat je je resultaat ook blijft behouden. Wat zou je weer gaan doen als je alles kon?

 

 

Voor wie is dit geschikt?

 • Ik vind het belangrijk dat je resultaten haalt. Het is fijn als je:
  • Coachbaar bent.
  • Open staat voor andere inzichten.
  • Niet op zoek bent naar 'praattherapie', maar echt oplossingsgericht wilt werken.
  • Zelf wilt investeren in je gezondheid.
  • Tijd vrijmaakt en prioriteit geeft aan jezelf.
  • De instructies opvolgt.
  • De nodige aanpassingen aan je leefstijl wilt doen.
  • Stopt met fysieke behandelingen, die onder symptoombestrijding vallen.
  • Niet meer afhankelijk van behandelaars wilt zijn.
  • Vertrouwen hebt in jezelf, dat jij dit kunt.

   

Wanneer is het niet zinvol om met mij te werken?

 • Als je niet van plan bent om thuis ook iets te doen aan je herstel.
 • Als je 100% overtuigd bent dat je psyche geen klachten kan veroorzaken.

Tarieven en vergoedingen

Intake € 95,00

Sessies € 130,00

Bij de eerste sessie gratis werkboek met informatie en opdrachten voor thuis.

De sessies komen in aanmerking voor vergoeding met een van de volgende kenmerken:

Overige natuurgeneeskunde- prestatiecode 24005

Massagetherapie- prestatiecode 24017

Klassieke Homeopathie- prestatiecode 24200